FAQ

Veelgestelde vragen

Ik wil als opdrachtgever de foto’s voor familie en vrienden afdrukken, mag dat?
Natuurlijk. Als opdrachtgever staat het u vrij de foto’s af te drukken voor verspreiding binnen uw familie, vrienden en kennissenkring.
Wanneer u het commercieel (bijv. reclame, op een commerciële website) wilt gebruiken dan dient u een overeenkomst met Berifotograaf af te sluiten.

Mag ik de foto’s digitaal verspreiden
Hier geldt hetzelfde als bij afdrukken. Bedenk wel dat het digitaal verspreiden de kans vergroot dat u de privacy van geportretteerden kan schenden. De digitale foto’s worden daarom persoonlijk aan de opdrachtgever overhandigd.

Waarom vraagt u een voorschot
Het voorschot is bedoeld om vooraf gemaakte kosten (reisonkosten, huren van apparatuur etc.) te dekken.
Wanneer u mij boekt, dan betekent het ook dat ik andere klanten moet afzeggen.
Kortom het gaat om kosten en inkomstenderving voor het geval dat u het contract opzegt.

Zijn mijn foto’s op de website goed beschermd
Een zeer goede vraag. Foto’s vallen namelijk onder de AVG (Privacy wetgeving). Berifotograaf neemt uw privacy zeer serieus. Uw foto’s en contactinformatie zijn in veilige handen. Als opdrachtgever kunt u achteraf zelf de foto’s in of uit het album plaatsen en bepalen wie toegang heeft tot het album. Het technische verhaal leest u hieronder.
De foto’s staan op een zeer goed beveiligde server. Bezoekers van het album gedeelte moeten zich eerst registeren. Verder zijn er nog diverse maatregelen getroffen waaronder een vereiste uitvaartcode, optionele extra toegangsbeveiliging en een kopieerbeveiliging van foto’s of anoniem maken van screenshots. Het album wordt samen met alle email-adressen en persoonlijke gegevens binnen drie maanden na publicatie van het album van de server gehaald.

Corona
Officiële informatie over corona-regels tijdens de uitvaart vindt u op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/uitvaarten .

Heeft u nog meer vragen, stuurt u mij dan gerust een email.